Nieuws

Splitsing bedrijf in 2 sterke merken

De ingezette weg van Klunder in 2013 met de business unit structuur blijkt succesvol. 

Om de ontwikkeling en groei verder te stimuleren worden de twee business units per 1 januari 2019 'gepromoveerd' tot BV's.

Relaties worden medio december 2018 hierover geïnformeerd. De websites per BV zijn inmiddels al live.

Klunder De IJzerwarenspecialist B.V. staat voor meer dan 100 jaar kennis en ervaring in ijzerwaren, gereedschap en bouwbeslag. Deze BV presenteert zich op klunder.nl. Klik hier voor de bedrijfsgegevens.

Klunder Uw Deurregisseur B.V. staat voor meer dan 35 jaar advies en montage van deur- en toegangstechniek oplossingen met service en onderhoud. Deze BV presenteert zich op deurregisseur.nl. Klik hier voor de bedrijfsgegevens.

Noord Nederlandse ondernemers in China: JUNCTION on Tour goes quest for China!

Afgelopen week ben ik met 12 ondernemers in China geweest voor onder andere een bezoek aan e-commerce gigant Alibaba.com. Doel van deze reis was het beter begrijpen van de Chinese cultuur en leren van e-commerce in China en dat is gelukt! Een geweldige en inspirerende ervaring!

Lees meer over deze reis in het artikel op Groninger Internet Courant.

Ook in China was ons bezoek aan Alibaba in het nieuws, op het tech gedeelte van de Chinese 'nu.nl' (China.com) kunt je het allemaal nog even nalezen :-)

Wil je meer informatie over deze reis? Kijk op www.questforChina.nl of volg ons op Twitter via @questforchina #qfc18

Speciale dank aan de initiatiefnemers Sander Renkema en Herwich Smits van Junction en de organisatie Haskia Kramer van Internoord Travel Groningen en Marion Tjin-Tham-Sjin van Splendid China.

Vacature(s)

- Vertegenwoordiger - De IJzerwarenspecialist = Aangenomen

- Chauffeur bezorgdienst - De IJzerwarenspecialist = Aangenomen

Klunder investeert in 3D technologie voor eigen FabLab

DRACHTEN – Klunder in Drachten investeert in 3D technologie en start haar eigen FabLab voor de business units De IJzerwarenspecialist en Uw Deurregisseur. “Na een eerste kennismaking met 3D technologie tijdens een workshop in het FabLab van de bibliotheek van Gemeente Smallingerland hebben we geïnvesteerd in onze eerste 3D-printer en 3D-ontwerp werkstation. Nu kunnen we in eigen huis leren en ervaring opdoen met deze nieuwe technieken en toepassingen”.

Dit alles sluit goed aan bij onze visie dat op de langere termijn er bij Klunder De IJzerwarenspecialist in Drachten wel eens een 3D printer achter de verkoopbalie zou kunnen staan. Of dat er bij Uw Deurregisseur in de bus van de monteur een 3D printer zou staan om bijvoorbeeld een onderdeel te printen om een storing op te lossen.

Al meer dan 100 jaar innovatief en vooruitstrevend

Kennismaking met de nieuwste technologie

In drie avonden kregen de medewerkers een introductie m.b.t. de mogelijkheden van het FabLab van de bieb. “Ons doel was om kennis te maken met de verschillende apparaten en om te kijken welke technieken wij voor ons bedrijf kunnen gebruiken in de toekomst. Je hoort vaak iets over 3D-printers maar we hadden nog niet een duidelijk beeld van de mogelijkheden”,  aldus directeur/eigenaar Matthieu Kroon. “Van de 30 medewerkers wilden er 11 graag deelnemen aan de workshop, dit waren niet alleen technici maar ook mensen van kantoor en sales. Stuk voor stuk waren ze enthousiast over de workshop.”

3D-printer

Jacob Rienstra: “Ik ging er blanco in maar heb nu een heel duidelijk beeld van hoe we deze nieuwe technologie kunnen toepassen binnen Klunder. We hebben nu zelfs een eigen 3D-printer aangeschaft”.  Het Klunder FabLab is een feit. Vol enthousiasme vertellen beide heren over de mogelijkheden van deze printer binnen Klunder. Zo laten ze trots hun eerste geprinte product zien dat daadwerkelijk is gebruikt bij een klant. Het betreft een kunststof opvulplaat om een vlakke vingerprint scanner te kunnen monteren op een ronde zuil. “Zo mooi op maat hadden we dit onderdeel nooit kunnen kopen”.

“We hebben door de workshop echt geleerd wat er mogelijk is met 3D-technologie, maar ook wat er niet mogelijk is”, aldus Rienstra. “Het printen van een ontwerp duurt bijvoorbeeld een stuk langer dan we dachten. Als we een groot aantal producten moeten produceren weten we nu dat we het beter kunnen uitbesteden”. 

Nieuwe website: Klunder introduceert De IJzerwarenspecialist en Uw Deurregisseur

DRACHTEN – Klunder in Drachten introduceert De IJzerwarenspecialist en Uw Deurregisseur. “We blijven doen waar we al meer dan 100 jaar goed in zijn, maar nu onder twee duidelijke namen: De IJzerwarenspecialist en Uw Deurregisseur”, vertelt een trotse directeur/eigenaar Matthieu Kroon.

Het familiebedrijf Klunder werd in 1912 opgericht door Jan Fokko Klunder. De oorspronkelijke ijzerhandel is de afgelopen eeuw flink gegroeid en uitgebreid. “Klunder is al decennia een begrip onder professionals in de bouw in Noord-Nederland. Door onze handige webshop kan nu ook heel Nederland bij ons terecht”, vertelt Kroon. “Iedereen is welkom om een kijkje te nemen in ons unieke verkoopmagazijn met zelfbediening”.

“Klunder staat inmiddels ook al meer dan 20 jaar garant voor het beste advies én de beste levering en montage van deuren en toegangstechniek”, legt Kroon uit. “Uw Deurregisseur plaatst onder meer automatische deuren en toegangscontrole systemen bij grote zorginstellingen en roldeuren bij bedrijven en fabrieken. “Uw Deurregisseur van Klunder is actief in heel Nederland en verzorgt ook het onderhoud en reparatie en staat 24x7 klaar om de beste service te leveren”.

Bezoek ook eens onze showroom voor alle mogelijkheden op het gebied van deuren, sloten en deurbeslag of bezoek onze nieuwe website waar De IJzerwarenspecialist en Uw Deurregisseur van Klunder nog duidelijker en prominenter aanwezig zijn. 

Bedrijfsfilm voor Ondernemersprijs Smallingerland 2014

Met trots presenteren wij onze bedrijfsfilm welke is opgenomen ter gelegenheid van de OndernemersPrijs Smallingerland 2014.

Klik hier voor link naar Klunder YouTube kanaal.

Klunder genomineerd voor Ondernemersprijs Smallingerland 2014!

Klunder - Technische Groothandel & Uw Deurregisseur is genomineerd voor de categorie MKB, Industrie en Dienstverlening. 

'Wij van Klunder zijn zeer vereerd met deze nominatie', zegt Matthieu Kroon, directeur/eigenaar van Klunder.

Maandag 2 februari 2015 werd de prijs in Schouwburg De Lawei uitgereikt.

Klik hier voor het persbericht.

Klik hier voor artikel 'Klunder genomineerd' in BV/Drachten.

Klik hier voor overzicht alle genomineerden.

 

 

 

 

 

 

 

 

"Logostiek", artikel in Leeuwarder Courant

Klik hier voor het artikel "Logostiek" in de Leeuwarder Courant van 10 mei 2014

Klunder lanceert nieuw(e) merkbeeld, website en webshop

Klunder 3.0!

Het nieuwe merkbeeld is in samenwerking met VosLibert uit Leeuwarden ontwikkeld. De vormgeving van de website komt van VosLibert en iWink uit Groningen heeft de technische realisatie van de website verzorgd. De Klunder webshop is in samenwerking met ISM uit Rotterdam tot stand gekomen.

De website staat maar is nog niet helemaal af, heeft u vragen of opmerkingen aarzel dan niet contact met ons op te nemen.

Klik hier voor het persbericht.

Klunder ontvangt Graydon award voor financieel gezond bedrijf

Gertjan Kaart, Algemeen Directeur bij Graydon: “Met de award kunnen bedrijven zich onderscheiden ten opzichte van de concurrent. De award laat zien dat een bedrijf aan haar betalingsverplichtingen kan voldoen. Dat betekent dat zakenrelaties zonder zorgen met ze kunnen samenwerken.”

Matthieu Kroon, Directeur/Eigenaar van Klunder Drachten: “Met trots hebben we de award in ontvangst genomen. De award geeft aan dat Klunder een financieel sterk bedrijf is. Dit hebben we mede te danken aan de intieme en veelal langdurige samenwerking met onze klanten.” 

Klik hier voor het persbericht.

Nieuwsarchief